Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2017 Herdade de São Miguel Alentejo Colheita Seleccionada

Bestel 12 voor €8,00 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad
Afbeeldingsresultaat voor vinkjeopvallend wit met goede persreferenties
Afbeeldingsresultaat voor vinkjegisting en rijping deels op eikenhout
Afbeeldingsresultaat voor vinkjeheerlijk bij o.a. gegrilde vis en garnalen
Afbeeldingsresultaat voor vinkjemodern wit met een klassieke nuance

Proefnotitie São Miguel Colheita Seleccionada branco

Geurige droge witte wijn met een fraai aroma van rijp geel fruit, licht eikenhout en florale nuances. De smaak zet vol, rond en aromatisch in en eindigt evenwichtig, met een lange afdronk.

Omschrijving 

Deze bijzondere witte wijn is gemaakt van antão vaz, verdelho en een beetje viognier. De druiven worden ‘s ochtends vroeg handmatig geplukt. De wijn gist bij lage temperatuur; de helft in tanks en de helft in grote eiken vaten van 400 liter. Hierna rijpt de assemblage van beide delen ongeveer zes maanden in kleine eikenhouten fusten.

Deze luxe manier van wijn maken heeft een kenmerkende invloed op de geur en smaak en geeft meer kracht en complexiteit. Hierdoor smaakt de wijn ook goed bij wit vlees, gevogelte en bijvoorbeeld garnalen met knoflook.

De wijngaarden van dit prachtige domein liggen in de Alentejo, oostelijk van Lissabon. Dit is volgens veel wijnschrijvers momenteel het spannendste wijngebied van Portugal. Voor vader en zoon, beiden met de naam Alexandre Relvas, zijn optimaal rijpe druiven en een uitgekiende vinificatie de voorwaarden voor volle én zachte wijnen. Hiermee onderscheiden zij zich van massaproducenten die met minder homogeen rijpe druiven moeten werken.

 
Geen reviews gevonden...