Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2017 Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Rosé

Bestel 12 voor €9,15 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad
Biologisch

Afbeeldingsresultaat voor vinkje fruitige, kruidige rosé uit Costières de Nîmes
Afbeeldingsresultaat voor vinkjegemaakt volgens de saignée-methode (korte schilinweking)
Afbeeldingsresultaat voor vinkjevan biologisch geteelde syrah, grenache en mourvèdre
Afbeeldingsresultaat voor vinkjeminimaal sulfietgebruik

Proefnotitie Château Mourgues du Grès Rosé

Mooie zalmroze tint en een aangenaam aroma van klein rood fruit en rijpe appel. De smaak zet rond en vol in en ontwikkelt zich aromatisch en smaakvol.

Omschrijving

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Nîmes en Arles, ligt het kleine wijngebied Costières de Nîmes. Het domein Mourgues du Grès wordt als één van de referenties van de streek gezien. François en Anne Collard maken hun prachtige, biologische wijnen niet ver van de rivier de Rhône, op het plateau van Beaucaire.

Zowel de naam van het domein als de naam van deze wijn verwijzen naar het bijzondere terroir van Costières de Nîmes. In de wijngaarden liggen, net als in de beroemde Châteauneuf-du-Pape-wijngaarden, grote platte stenen, ‘galets’ of (lokaal) grès genaamd. Het zijn deze stenen die zorgen voor de kenmerkende mineraliteit in de wijnen van Mourgues du Grès.

De rosé is een assemblage van syrah, grenache en mourvèdre. Door de arme bodem zijn de rendementen natuurlijk laag. Dit komt de smaakconcentratie ten goede. De wijn is gemaakt volgens de saignée-methode. Hiervoor worden de druiven eerst licht gekneusd, waarna een korte schilinweking volgt. Het sap dat zonder persen uit de druiven loopt, is bestemd voor de rosé. Het korte contact tussen schillen en sap zorgt voor de wat donkerdere rosétint. Behalve kort voor de botteling wordt er geen sulfiet aan de wijn toegevoegd, waardoor het gebruik tot een absoluut minimum beperkt is.

De Mourgues du Grès rosé is fruitig en elegant met een mooie mineraliteit, peperigheid en structuur. Dit maakt ‘m zeer geschikt om bij de maaltijd te drinken. Perfect is de combinatie met typisch Zuid-Franse gerechten, zoals salade niçoise, tonijntartaar of gebakken rode mul met tomaat en olijven.

 Geen reviews gevonden...