• Gratis verzending bij €50,- | Belgie bij €125,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Online bij een echte winkel!
Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Saint-Jacques Mencia  2018
Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Saint-Jacques Mencia 2018 €15,30

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Saint-Jacques Mencia 2018

Nieuw
€15,30
Op voorraad
  • Bestel 12 voor €14,08 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 125,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
  • Klantenservice from 09:00 to 18:00
Informatie
Van mencia van tenminste 50 jaar oude stokken
Wild rood fruit, frisheid en complexiteit
Alom geprezen om z’n verbluffende prijs/kwaliteit

 

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Saint-Jacques Mencia


Dieprood van kleur met paarse nuances, pittig fruitig van geur met verse kersen en wat vuursteen. De smaak zet fris en sappig in en eindigt met een fruitige afdronk en licht tannine.
 


Rode wijn uit Spanje


Ze bestaan: wijnen die dubbel zo goed smaken als de prijs doet vermoeden. Deze Saint-Jacques uit Bierzo is er een van. Helemaal verwonderlijk is dat niet, want hij wordt gemaakt door een van de meest gerespecteerde en meest eigenzinnige wijnmakers van Spanje: Raúl Pérez.
Hoewel Pérez actief is in diverse Spaanse wijnregio’s en zelfs in Portugal en Zuid-Afrika, is hij geworteld in Bierzo. Hier werd hij geboren, in het dorpje Valtuille de Abajo, en hier begon hij ook met wijn maken, op het eeuwenoude domein van de familie Pérez, Castro Ventosa.
Ultreia is Raúls eerste eigen label en bezorgde hem zijn wereldwijde cultstatus. De naam verwijst naar het feit dat de Camino de Santiago langs Valtuille voert. Het Latijnse woord ‘ultreia’ betekent zoveel als ‘voorwaarts’ en werd door de pelgrims gebruikt om elkaar te begroeten. De Saint-Jacques is de rode ‘instapwijn’ in deze serie.
Hij is gemaakt van mencia, dé blauwe druif van Bierzo, geoogst in diverse percelen in Valtuille. Raúls stijl van wijnmaken is zeer minimalistisch: zijn doel is pure expressie van terroir, druif en oogstjaar. Na de handmatige oogst volgt een spontane vergisting met hele trossen in houten vaten. Na vatrijping wordt de wijn ongefilterd gebotteld.
Niet alleen wij, maar ook grootheden als Jancis Robinson en The Wine Advocate zijn weggeblazen door de sublieme kwaliteit van deze supercharmante Bierzo. Wild rood fruit, kruidigheid, rokerigheid en mineraliteit in de geur, een soepele, ronde smaak met mooie frisheid en complexiteit en een enorm bewaarpotentieel. En dat allemaal voor een onwaarschijnlijk bescheiden prijs. Mis ‘m niet, want deze wijn is zeer gewild!
 
Drinken bij
Prima bij pittige, kruidige koude schotels of gerechten van de grill.

 
Houdbaarheid
Op dronk vanaf 2 jaar na oogst, gemakkelijk 5 tot 6 jaar houdbaar.
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review