• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Salcheto

3
Sorteren op:

Duurzaamheid bij Salcheto

De wilg op het etiket is een heel bewuste keuze. Uiteraard staan er in de omgeving veel wilgen, maar Salcheto wil vooral aangeven dat ze heel bewust met het Milieu omgaan. Zo zijn ze volledig zelfvoorzienend. Ze wekken hun eigen stroom op en verbruiken tegelijkertijd zo weinig mogelijk. Ze vangen hun eigen water op, zuiveren het en gebruiken het in de kelders. Tot slot hebben ze gekozen voor de lichtste wijnfles op de markt. Deze lichte fles zorgt voor een zo laag mogelijke uitstoot tijdens het transport over de hele wereld.

Het prachtig onderhouden wijnbedrijf – waar je ook lekker kunt eten, met groenten uit de eigen moestuin – heeft 50 hectare wijnstokken, verdeeld over drie wijngaarden. Die liggen op ongeveer 450 meter hoogte, waardoor ze koeler zijn en druiven met betere aroma’s afleveren. Die druiven zijn grotendeels typisch Italiaanse rassen, zoals de blauwe pugnolo gentile (een alias van de bekende sangiovese) of de witte trebbiano.

 

De Wijnen


Michele Manelli is de wijnmaker van Salcheto. Zijn wijnen uit de wijngaard Chiusi, in de appellation Chianti Colli Senesi, zijn licht, relaxed en levendig. De Vino Nobile di Montepulciano, van de wijngaard Salcheto in Montepulciano, is eerder een donkere, krachtige, houtgerijpte wijn, die een mooie complexiteit kan bereiken. Het ‘jongere broertje’, de Rosso di Montepulciano, is daar een zachtere, toegankelijke versie van. Eén ding hebben deze verschillende typen wijn gemeen: ze scoren wereldwijd erg hoog!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »