Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2015 Chakana Mendoza Estate Selection Cabernet Sauvignon

Bestel 12 voor €13,16 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Chakana Cabernet Sauvignon

Volle Argentijnse rode wijn met verfijnde aroma’s van cocos, koffie, bosfruit en eikenhout. De volle, pittige en krachtige smaak matcht goed met kruidige gerechten van de grill.

Omschrijving

De relatief kleine bodega Chakana heeft met de stap naar biologische en zelfs biodynamische wijnbouw definitief de keuze gemaakt voor terroirgetypeerde wijnen. De Italiaanse adviseur Alberto Antononi speelt hierin een belangrijke rol. Hij is fervent tegenstander van dikke, eikenhoutgedomineerde wijnen die nauwelijks nog een proefbare relatie hebben met de herkomst.

Bijna vanzelfsprekend worden de druiven voor deze fraaie cabernet sauvignon met de hand geplukt. De steile heuvelwijngaard ligt op 1.300 meter hoogte, op de uitlopers van de Andes in de Uco-vallei. Kenmerkend voor dit deel van Mendoza is het grote verschil in dag- en nachttemperatuur en de hogere vochtigheid dan andere zones. Ideale omstandigheden voor een gelijkmatige en lange rijping van de cabernet sauvignondruiven.

Na de beide gistingen rijpt de wijn twaalf maanden in kleine houten fusten van Frans eiken, ongeveer 40% nieuw en 60% van tweede- en derdejaars gebruik. Bijzondere, onderscheidende kwaliteit.

Geen reviews gevonden...