Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2017 Château de la Jaubertie Bergerac Blanc


Sappige, frisdroge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fijn geel fruit en citrus.

Bestel 12 voor €8,23 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 649638
EAN: Château de la Jaubertie Bergerac Blanc
SKU: 8082
Biologisch

Proefnotitie Jaubertie Bergerac Blanc

Sappige frisdroge witte wijn uit Frankrijk met de geur van fijn geel fruit en citrus. Dankzij de verfijnde en sappige smaak is deze wijn heerlijk als aperitief maar ook uitstekend te combineren met vis.

Omschrijving

Sauvignondruiven aangevuld met 15% sémillon staan aan de basis van deze frisse bergerac. De druiven worden ‘s nachts geoogst zodat ze koel verwerkt kunnen worden. Na de pluk volgt een korte inweking van de schil wat een maximum aan fruitnuances oplevert.

Ongeveer 20% van de wijn gist en rijpt in gebruikte eikenhouten fusten. Dit zorgt voor meer complexiteit in de assemblage. Ryman laat bovendien de wijn bijna viermaanden in contact met de gistcellen en filtert minimaal.

Het resultaat is top: een verfijnd geurige sappige en doordrinkbare witte wijn ideaal als nietdominante begeleider van mooie gerechten. Een schril contrast met vaak grootschalig gemaakte wijnen die door technische ingrepen in de wijnkelder expressief geuren naar snoepjes en buxus.

Hugh Ryman over de verschillen tussen Bordeaux en Bergerac:

Ryman: “Vergeleken met Bordeaux is ons klimaat anders. Er is minder neerslag en het klimaat is meer continentaal met koudere winters en warmere zomers. Dit maakt in feite biologische wijnbouw in Bergerac gemakkelijker dan in Bordeaux en verklaart waarom momenteel al 11% van de appellation biologisch gecertificeerd is.

 Hoewel we dezelfde druiven aanplanten geeft de invloed van het klimaat ons een andere kwaliteit druif. Daarom hebben we vooral bij onze rode wijnen de manier van wijn maken aangepast. Doorgaans hebben we meer kleur natuurlijke rondheid en structuur in onze rode wijnen en meer rijp fruit en natuurlijke frisheid in de witte.

Voor de rode wijnen zoeken we nu ook naar laat rijpende druiven zoals malbec en cabernet franc. Deze doen het uitermate goed in bergerac en maken hét verschil met bordeaux. Hetzelfde geldt voor witte wijnen: we hebben volop oude stokken sémillon die een fantastisch resultaat geven. In smaak zijn onze rode bergeracwijnen soepeler ook hebben ze meer kleur en rijper fruit.”

Eigenschappen

Producent Château de la Jaubertie
Land Frankrijk
Herkomstgebied Bergerac
Druivenras Sauvignon Blanc
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2016
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Prima aperitiefwijn maar ook uitstekend bij koude en warme visschotels zoals forel (gerookt of gepocheerd) of gebakken kabeljauw.

Alcohol 13%
Geen reviews gevonden...