Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2015 Costers del Priorat Priorat Pissarres


Loepzuivere wijn van modernisten

Bestel 12 voor €16,97 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Costers del Priorat Priorat Pissarres

Volrode wijn met een aangenaam kruidig aroma van specerijen, rood fruit en een nuance eikenhout. De smaakstructuur is vol en rond, met zachte tannine en een frisse afdronk.

Omschrijving

 
Josep Mas Barberà is een nieuwkomer in de wijnwereld. Hij begon in 2008 bij Costers del Priorat, een kleine bodega die in 2002 ontstond door samenvoeging van twee wijngaarden.

Inmiddels heeft Josep een goede reputatie als wijnmaker en hij staat bekend als voorstander van een frisse, relatief elegante stijl priorat, wijn uit hét kwaliteitsgebied van Catalonië. Josep is steevast een van de eersten die de druiven binnenhaalt en elke vorm van overrijpheid wil voorkomen.

Priorat behoort, met haar uitzonderlijke omstandigheden van veel zon en weinig neerslag, ongetwijfeld tot de meest aansprekende wijngebieden van Spanje. De druivenstokken zijn door middel van terrasbouw op steile hellingen aangeplant. Hierdoor moet bijna al het werk met de hand worden gedaan.

Priorat van dit niveau wordt ambachtelijk gemaakt en biedt een groot contrast met de industriële werkwijze in veel andere wijngebieden. De rendementen van de veertig tot honderd jaar oude wijnstokken grenache en carignan zijn extreem laag.

Deze krachtige, volle rode wijn rijpt ongeveer twaalf maanden in Franse eikenhouten fusten van 300 en 500 liter. Kwaliteitswijnen zijn hier niet goedkoop, maar hebben een unieke terroirexpressie van grenache en carignan. Zeer aanbevolen.
Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten