Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2016 Domaine de l'Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Syrah-Cabernet Franc rosé


Onderscheidende rosé met verfijning en smaaklengte.

Artikelnummer: 760596
EAN: Domaine de l'Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Syrah-Cabernet Franc rosé
SKU: 7163

Proefnotitie

Een pittige en verfijnde rosé met geuren van rood fruit - zoals framboos - en een lichte kruidigheid. Uitstekend bij charcuterie vleessalades en visschotels.

Omschrijving

Arjolle volgt de trend van lichtere zalmkleurige rosé. Dit wijnhuis paste de manier van wijn maken aan door de syrahdruif vroeger te oogsten en deze direct na binnenkomst licht te persen (minder kleurextractie). Druiven van het andere ras cabernet franc worden later geoogst en weken zes uur inclusief schil voordat ze de druivenpers in gaan.

Heel onderscheidend voor deze mooie rosé is dat 30% van de oogst zes maanden rijpt op eikenhout. In die periode wordt er regelmatig in het fust geroerd zodat de gistresten goed in contact komen met de wijn. Deze techniek (bâtonnage) zorgt voor een ronde volle smaak.

In het voorjaar assembleert Arjolle dit deel met de syrah die bij lage temperatuur in roestvrijstalen tanks is bewaard. De wijn wordt dan gebotteld en voorzien van een schroefdop voor behoud van frisheid. Een prachtig staaltje modern wijn maken in combinatie met oude technieken. Het resultaat is een mooie mix tussen de typische Languedoc- en Provençaalse stijl met verfijnde fruitgeuren en een elegante droge smaak.

Eigenschappen

Producent Domaine de l'Arjolle
Land Frankrijk
Herkomstgebied Languedoc
Druivenras Syrah
Kleur Rosé
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Ja
Jaar 2016
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Uitstekend bij charcuterie vleessalades en visschotels.

Alcohol 125%
Geen reviews gevonden...