• Gratis verzending bij €50,- | Belgie bij €125,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Online bij een echte winkel!
2018 Sous le Bouchon Corbières Nature
2018 Sous le Bouchon Corbières Nature €11,70

2018 Sous le Bouchon Corbières Nature

Nieuw
€11,70
Op voorraad
  • Bestel 12 voor €10,76 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 125,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
  • Klantenservice from 10:00 to 18:00
Informatie
Rode natuurwijn, zuiver en knap gemaakt
Maximale fruitexpressie door rijping in tanks
Geen toevoeging van sulfiet
Heerlijk bij de bbq, hartige hapjes en stokbrood


Proefnotitie 

 
Dieprode, intens fruitige wijn met aroma's van pruim, braam en zwarte bes aangevuld met Zuid-Franse garrigue-kruidigheid. Culinair breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij hartige hapjes, ovenschotels met groente of gegrilde kip. Houdbaar tot twee à drie jaar na oogstdatum.


Omschrijving


Pierre Bories, de getalenteerde wijnmaker van Domaine Le Champ de Murailles in de Corbières, maakt deze Sous le Bouchon (‘onder de kurk’) op een zo natuurlijk mogelijke manier.
 
De carignan, grenache en syrah zijn afkomstig van biologisch bewerkte wijngaarden en worden met de hand geplukt. Daarna, in de kelder, start de gisting met de gistcellen die zich op de schil van de druiven bevinden – de zogenaamde ‘wilde’ gisten. Hierna ziet Pierre af van het gebruikelijke klaren en filteren. De natuurlijke bezinking in de tank zorgt ervoor dat deze rode wijn helder wordt.
 
Bovendien voegt Pierre geen sulfiet toe. Dit middel is overigens wel toegestaan in wijn en wordt ook in biologische en biodynamische wijnen gebruikt. De uitdaging voor de wijnmaker is om zo weinig mogelijk te gebruiken, zodat er geen enkele invloed op de geur en smaak van de wijn waarneembaar is.
 
Pierre’s Corbières geurt zuiver naar allerlei rood en zwart fruit en heeft een volle, rijpe fruitsmaak, met zachte tannine. Heel onderscheidend! Schenk de Sous le Bouchon bij voorkeur licht gekoeld, zo tussen de 12 en 14 graden.
 

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review