• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Wijnpakket Klarewijn Podcast #1
Wijnpakket Klarewijn Podcast #1 €66,25

Wijnpakket Klarewijn Podcast #1

€66,25
Niet op voorraad
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
  • Klantenservice from 10:00 to 18:00
Informatie

Wat is de Klare Wijn Podcast?

Klare Wijn is de naam van het succesvolle Instagram-account van wijnliefhebber (en nieuwslezer) Antoin Peeters. Sinds kort maakt hij samen met zijn wijnvriend Ernstjan Overduin ook een podcast. Daarin hoor je meest fascinerende verhalen uit de wondere wijnwereld. Uiteraard wordt er ook wijn gedronken, passend bij het thema van de aflevering. De wijn voor de Podcast mochten wij selecteren, gaaf he?!

Aflevering 1: de fles, de kurk en het etiket

Daar is ‘ie dan: de allereerste Klare Wijn Podcast! Met direct een bijzonder thema, we gaan het namelijk niet hebben over wijn, maar over alles wat eromheen zit: de fles, de kurk en het etiket! En daar valt erg veel over te vertellen, zo’n anderhalf uur in dit geval. Wist je dat de naam ‘butler’ afkomstig is van ‘to bottle’? En dat ook een fles met een schroefdop kurk kan hebben? We gaan 8000 jaar terug in de tijd, bespreken de coolste etiketten en proberen uit te zoeken waarom groot formaat flessen allemaal Bijbelse namen hebben. En natuurlijk gaan we wijn proeven. Want tijdens deze eerste podcast hebben we vier wijnen gedronken die perfect bij het thema passen.

Klik hier voor de website en hier om direct naar de podcast te gaan. Doen!

 

Vindt u het leuk om de besproken wijnen ook eens te proeven? Bestel ze dan hier in het speciale Podcast proefpakket. Het pakket bestaat uit de volgende geproefde wijnen:

Wijn 1 | Sao Miguel Amphora Tinto

De in Bordeaux geschoolde Alexandre Relvas maakt van inheemse Portugese druiven prachtige, zuivere wijnen. Doorgaans met moderne technieken die zorgen voor fraaie fruitexpressie. Maar in het geval van de Art.Terra grijpt hij terug op het eeuwenoude, Romeinse gebruik van amphorakruiken. De stenen kruiken vervangen eikenhouten fusten en roestvrijstalen tanks en geven een andere stijl wijn, mede ook door het gebruik van wilde gist en de rijping van 3 maanden op de uitgewerkte gistcellen. De gisting verloopt heel langzaam en de druivenschillen blijven extreem lang (60 dagen) in contact met het sap. Dat kan natuurlijk alleen met een supergezonde en rijpe oogst. Een zeer bijzondere, volle rode wijn van aragonez-, moreto- en trincadeiradruiven, aangeplant op leisteenhoudende bodem.

Wijn 2 | Puech Haut Rose Argali Prestige

Frisse en delicate neus met aroma’s van witte perziken en lychees, naast een hint van bloemen en mineralen. Sprankelende, stevige rosé met veel body en diepgang en een delicaat fruitige finale.

Deze uitzonderlijke rose wordt omarmd door de internationale wijnjournalisten. De gerenommeerde wijnjournalist (voormalig Robert Parker) Jeb Dunnuck is al jaren fan en gaf recent zelfs 90 punten. Uitzonderlijk hoog voor een rose!

Wijn 3 | Domaine Loew Sylvaner Verite

De in Dijon afgestudeerde oenoloog Etienne Loew nam in 2006 het wijnbedrijf van zijn ouders in Westhoffen over, stopte de verkoop van druiven naar de coöperatie en schakelde over op biologische wijnbouw. Drie jaar later ging hij nog een stapje verder, met biodynamische wijnbouw. De technische kennis van Etienne staat borg voor een zuivere vinificatie in de kelder. Hij wil de sylvaner ‘rehabiliteren' en de reputatie teruggeven die volgens hem past bij deze druif. Dat lukt hem met deze wijn! De druiven - afkomstig van wijnstokken van meer dan 80 jaar oud - worden heel langzaam en met een ‘winterstop' vergist. Het resultaat: een kwaliteitswijn met een grote concentratie.

Wijn 4 | Domaine Arjolle Paradoxe Blanc


De indrukwekkende, in 2011 gelanceerde, witte Paradoxe is van een nog niet eerder bij Arjolle vertoond niveau. François Teisserenc trok alle registers open om een sublieme wijn te maken van voornamelijk viognier- (60%) en sauvignondruiven. Deze worden half september met de hand geplukt van een perceel met maar liefst 9000 wijnstokken per hectare.
 
Door deze plantdichtheid is er een sterke onderlinge concurrentie en blijft het rendement met 25 hectoliter per hectare ongekend laag voor het mediterrane klimaat in de Languedoc. Dit met viognier en sauvignon beplante perceel behoort dan ook tot de allerbeste kwaliteit wijngaarden van dit familiedomein.
 
De rijping vindt plaats in nieuwe eikenhouten fusten van vooraanstaande Bourgogne-tonneliers en blijft gedurende 10 maanden in contact met de ‘lie’. Over het resultaat kunnen we alleen maar lovend zijn. Kernwoorden als evenwicht, elegantie, frisheid, luxe, uiterst verfijnde houtdosering en lange afdronk zijn van toepassing.
 
Schenk de wijn, zoals goede sommeliers ook doen met exclusieve witte Bourgognes of Rieslings, uit een karaf. De beluchting zorgt voor een grote aromatische complexiteit. Kan moeiteloos op de wijnkaart van de beste sterrenrestaurants!
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »