Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2015 La Cour des Dames Pays d'Oc Syrah

Artikelnummer: 769601
EAN: La Cour des Dames Pays d'Oc Syrah
SKU: 7224

Proefnotitie

Dieprode wijn met paarse nuances en een stuivend fruitig aroma van bosbessen bramen en een toets eikenhout. Heerlijk glas om zo te drinken maar ook prima bij de barbecue of pittige hapjes.

Omschrijving

Laurent DelaunaySyrah is hard op weg een groot succes te worden in de Pays d’Oc. Het druivenras gedijt buitengewoon goed in grote delen van Zuid-Frankrijk en Laurent Delaunay maakt handig gebruik van de verschillen in bodemsoort en microklimaat. De selectie druiven komt uit drie verschillende regio’s. 

De oudste stokken staan in de omgeving van Nîmes wortelen diep en zorgen daarmee voor rijkdom en rondheid. De druiven van de kalksteenhoudende kleibodem in de vlakte van Béziers geven stevigheid en de arme kalkhoudende grond nabij Carcassonne zorgt voor frisheid.

Een klein deel (10%) van de assemblage rijpt vervolgens op eikenhouten fusten. Het resultaat is een syrah met een voor deze prijsklasse opmerkelijke complexiteit. Gewoon heerlijk!

Pikant detail: de naam La Tour des Dames is vanaf de oogst 2014 overgegaan op La Cour des Dames omdat het befaamde Château Latour in Bordeaux (!) bezwaar maakte tegen het gebruik van de oude naam.
 

Eigenschappen

Producent La Cour des Dames
Land Frankrijk
Herkomstgebied Languedoc
Druivenras Syrah
Kleur Rood
Soort wijn Onbekend
Flesinhoud 750
Schroefdop Ja
Jaar 2014
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Heerlijk glas om zo te drinken maar ook prima bij de barbecue of pittige hapjes.

Alcohol 135%
Geen reviews gevonden...