Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2016 Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Rouge

Beschikbaarheid: Op voorraad
Biologisch
Afbeeldingsresultaat voor vinkjegeen contact met hout maar rijping in betonnen vaten
Afbeeldingsresultaat voor vinkjeprachtige rijpheid en spanning in smaak
Afbeeldingsresultaat voor vinkjebiodruiven grenache, syrah en een beetje marselan
Afbeeldingsresultaat voor vinkjemooi bij kruidige gerechten van de grill
Afbeeldingsresultaat voor vinkjeGebotteld met een minimum aan sulfiet.

Proefnotitie Château Mourgues du Grès Rouge


Mooie volrode kleur; kruidig en fruitig van geur met nuances van bramen en milde specerijen. De smaak zet rond en pittig in met fijne, rijpe tannine in de afdronk.

Omschrijving

De rode Galets Dorés van Mourgues du Grès heeft een prachtige, zuidelijke expressie met die kenmerkende, milde kruidigheid en volfruitige smaak van Rhônewijnen. François Collard laat met deze wijn bovendien zien dat je in een relatief warme streek zoals de Costières de Nîmes, met een laag rendement in de wijngaard, zeer rijpe druiven mét een frisse smaak kunt oogsten. Hier dus geen confiture-achtige zoetheid, maar knisperend fruit en doordrinkbaarheid.

Na de oogst vergist Collard de syrah-, grenache noir- en marselandruiven in betonnen vaten en vermijdt contact met hout voor een maximale fruitexpressie. Opvallend is ook de hoge mate van souplesse en perfecte integratie van de tannines in de smaak door maar liefst vijftien maanden rijping in de tank. Hierdoor combineert deze karaktervolle, mild smakende, biologische wijn uitstekend met (kruidige) gerechten. Grote klasse! In de warme maanden komt de wijn licht gekoeld het beste tot z’n recht. 

 

 Geen reviews gevonden...