Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2017 Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Rouge

Bestel 12 voor €12,83 per stuk en bespaar 8%
Biologisch
Afbeeldingsresultaat voor vinkje  verfijning, frisheid en een bescheiden alcoholgehalte
Afbeeldingsresultaat voor vinkje  ontstijgt de herkomstbenaming
Afbeeldingsresultaat voor vinkje  biologisch bewerkte wijngaard met een laag rendement van 35 hl/ha
Afbeeldingsresultaat voor vinkje  lekker bij lichte grillschotels, koude voorgerechten en zomerse salades

Proefnotitie Clos du Caillou rouge

Aromatisch van geur, met jam-achtig rood fruit en een frisse kruidigheid. Fris, soepel en sappig van smaak met een geurige, evenwichtige afdronk. Heerlijke rhône voor alledag, fruitig en soepel.

Omschrijving

Sylvie Vacheron en Bruno Gaspard maken een weergaloze en zeer toegankelijke côtes du rhône. De druiven zijn afkomstig van een zestig jaar oude wijngaard met hoofdzakelijk grenachedruivenstokken (90%), aangevuld met syrah, counoise en mourvèdre. De percelen zijn sinds 2010 biologisch gecertificeerd en liggen op een steenworp afstand van de grens met Châteauneuf-du-Pape in de gemeente Courthezon.

Jancis Robinson, de beroemde Engelse wijnschrijfster, noemt de stijl van de wijnen 'bourgondisch'; een verwijzing naar de prachtige elegantie in combinatie met de zeer aangename, fris-kruidige smaak. Een stijl die in de zuidelijke Rhône - met doorgaans zware, alcoholrijke wijnen - niet makkelijk te maken is en die Clos de Caillou een grote voorsprong geeft op de concurrentie.

De druiven ondergaan in de wijngaard al een eerste selectie en worden daarom met de hand geplukt. Direct bij aankomst in de kelder volgt een tweede selectie, waarna de gisting in traditionele betonnen cuves plaatsvindt. Na afloop rijpt de wijn kort in de betonnen cuves en deels in grote, oude eikenhouten fusten.

De bedoeling van Vacheron en Gaspard is om in deze cuvée zoveel mogelijk de kruidigheid en fruittonen van de grenache te bewaren. En dat is in het topjaar 2015 zeer goed gelukt. Een ongelooflijk goede côtes du rhône en een voorbeeldwijn voor deze bekende herkomstbenaming waarin nog (te) veel slecht presterende handelaren en coöperaties matige kwaliteit leveren. Let op: beperkt beschikbaar!

Geen reviews gevonden...