• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Maquina y Tabla El Oso y la Alemana Verdejo
Maquina y Tabla El Oso y la Alemana Verdejo €12,80

Maquina y Tabla El Oso y la Alemana Verdejo

€12,80
Niet op voorraad
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie

El Oso y la Alemana Verdejo

De oude wijnstokken (pie franco) staan ​​staan als bushvines op de zandgronden. De druiven komen van onze boeren in Morales de Toro, Villaester en El Pego. De Verdejo druiven worden met de hand geoogst in kistjes van 17 kg. Vervolgens vindt er een langzame en natuurlijke fermentatie plaats, rijpt de wijn in Franse eiken vaten en kiest wijnmaker Aurol voor bâtonnage gedurende 6 maanden. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.
Het resultaat? Een intense en smaakvolle witte Toro. Goede frisheid, krachtig en met veel karakter. Het brengt het zand, de hitte en de kracht van de Verdejo en de elegantie van het kleine beetje Malvasia over.

 

Máquina & Tabla

Máquina & Tabla is een project van het jonge koppel Oriol Illa en Susana Pastor. Zij werken met kleine en oude wijngaarden doorheen Castilla y León. De naam en de etiketten verwijzen naar de strijd tussen natuur en cultuur. De natuur is wild en vrij en na een aantal mooie cycli is de dood altijd het eindpunt. Het landschap, de druiven, de gisting van de most en de élevage zijn gemarkeerd door menselijke tussenkomst op het juiste moment en op de meest zachte manier om uiteindelijk een wijn te bekomen die het best zijn landschap weerspiegelt, zijn druiven en de menselijke interventie. Máquina wil zeggen 'Machine' - de menselijke factor, en 'Tabla' is een stuk hout - de natuur. Menselijke interventies bepalen de natuur.

Dit kleine project is van start gegaan in 2012. Oriol was daarvoor oenoloog bij verschillende kleine projecten en domeinen in Catalunya en Castilla y León. Susana was voorheen actief in de kunst-en muziekwereld en ligt aan de basis van de originele presentaties.

Hun wijnen hebben van in het begin hoge ogen gegooid in het kleine wereldje van de Spaanse sommeliers. Ze gebruiken dan ook enkel kleine percelen met oude wijnstokken waarnaar ze soms lange tijd gezocht hebben alvorens overtuigd te worden van het potentieel. Ze werken volledig biodynamisch en zonder toevoeging van sulfieten.

 

 

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review