Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2015 Palacio de Cirat Almansa Black Label Syrah-Monastrell


Wijn met grote zuiverheid.

Bestel 12 voor €6,12 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 882834
EAN: Palacio de Cirat Almansa Black Label Syrah-Monastrell
SKU: 8212
Biologisch

Proefnotitie

Spaanse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma en een toets van eikenhout. Goed te combineren met wat rijkere stoofschotels of gebraden rundvlees.

Omschrijving

In minder bekende wijngebieden zijn nog echte ontdekkingen te doen. Trouvailles die ons in vergelijkende proeverijen positief verrassen. Een voorbeeld is de Palacio de Cirat uit de kleine wijnstreek Almansa gelegen tussen het grote wijngebied La Mancha en de kust bij Denia in Zuidoost-Spanje.

Op de 110 hectare grote Finca Los Timonares maakt directeur en oenoloog Juan Pablo Bonete een bijzondere wijn van monastrell en syrah druivenrassen die uitstekend bij het droge klimaat passen. Dat zorgt in dit deel van Spanje voor een natuurlijk laag rendement in de wijngaarden.

Bijkomend voordeel is dat Juan Pablo in 2011 op vrij eenvoudige wijze kon overstappen op biologische druiventeelt. Dat vertaalt zich in een geconcentreerde wijn die ongeveer vier maanden rijpt op fusten van Amerikaans en Frans Alliereiken. In de selectieproeverij viel de wijn vooral op door zijn rijpe zachte en moderne stijl. Is deze monastrell-syrah uw nieuwe huiswijn?

Eigenschappen

Producent Palacio de Cirat
Land Spanje
Herkomstgebied Almansa
Druivenras Syrah
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Ja
Jaar 2015
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Goed te combineren met wat rijkere stoofschotels of gebraden rundvlees.

Alcohol 14%
Geen reviews gevonden...